Ten Uyumu Bağımlılık Yapabilir

Share

Tenlerin birbiriyle konuşması, her an dokunma arzusu, inanılmaz bir haz duygusu, birbirinin cinsel anlayışına karşı konulmaz bir şekilde hitap etme mutluluğu… Ten uyumu işte bunların hepsini kapsıyor. Üstelik bağımlılık yapabiliyor ve vazgeçilmez olabiliyor.

Mutlu bir seks yaşantısı aşktan sevgiye, şefkatten şehvete kadar uzanan pek çok duygu barındırır. Eşler arasında ten uyumunun olduğu bir seks yaşantısı ise kelimenin tam anlamıyla ‘bambaşka’dır. En başlıca göstergesi ise şu cümledir: ‘Yoksa tenlerimiz aynı anda, aynı kumaştan mı dokunmuş?’ Sizin de böyle bir hissiyatınız varsa ten eşinizle berabersiniz demektir. Her tenin kokusu, dokusu, tadı, hissi farklıdır ve siz ‘o tene’ dokunmaya, okşamaya, öpmeye doyamıyor, karşı koyamıyorsunuzdur. Ayrıca birbirinizin cinsel anlayışına hitap eden bir iletişim dili kullanıyorsunuzdur.

Tenler konuşuyor
Aranızda ten uyumu olduğunu gösteren başka detaylar da var. Eşinizle aranızda ten uyumu varsa birbirinizi uyarmak için çaba harcamanıza gerek yoktur; siz durursunuz, tenleriniz konuşur. Dokunurken, koklarken, tadarken hayattan soyutlanır, bulutların üzerinde yolculuk yapar, inanılmaz bir mutluluk duygusu yaşarsınız. Aklınızın nerelere gittiğini anlayamaz, sadece yaşarsınız. Bu rüya gibi cümleler, ten uyumu yaşamamış birine gerçek dışı gelebilir. Bilenlerin ise dudaklarında keyifli bir tebessüm uçuşur.

Peki ya bağımlılık?
Yaşanan cinsel beraberlik sırasında tüm dünyanın durmasına neden olan ten uyumu, elbette bağımlılık yaratabilir. Onun size, sizin ona hissettirdiğiniz her şeyi ‘müthiş’ ve hatta ‘mucizevi’ olarak algılayabilirsiniz. Sadece ikinize özel bir mutluluk fanusunda yaşadıklarınız, gözünüzün başkasını görmesini engelleyebilir. Başka konularda sorun yaşasanız dahi ten uyumu yaşadığınız kişiden kopamayabilirsiniz. Yani aşk olmadan da ten uyumu olması mümkündür, fakat aşkla beraber şüphesiz daha iyidir.

Ten uyumu olmazsa olmaz mı?
Sevgilinizle/eşinizle aranızda ten uyumu varsa şahane. Bunun keyfini sonuna kadar çıkarın. Ancak çiftlerin sadece yüzde 10’unun ten uyumuna sahip olduğu gerçeğini de unutmayın. Yani söz konusu olan şanslı bir azınlık! Bununla birlikte ten uyumunun olmadığı ilişkiler de sevgiyle, aşkla, şefkatle gayet güzel ilerler. Hayatı paylaşmak, sevgiyle sarılmak, birlikte çocuklar büyütmek, ortak ideallere yelken açmak başlı başına bir mutluluk kaynağıdır.

Elele/Fotoğraf: Natalia Mindru

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...