Almanları Sahte Haber Korkusu Sardı

Share

ABD’de sahte haberlerin etkisiyle Trump’ın seçim kazandığının ortaya çıkması, Almanları internette yayılan sahte haberler konusunda alarma geçirdi. Peki Almanlar nasıl önlem alacak?

Almanları sahte haber korkusu sardı

Sahte haberler, internetin en büyük gündem maddesi olmaya devam ediyor.

Eline klavye alanın sosyal medyada sahte haber üretebildiği yeni çağda bu haberlerin ABD’nin başkanlık seçimlerinin sonuçlarını bile değiştirebilmesi herkesi korkutmuş durumda.

Dünya liderleri, sahte haberlerle nasıl başa çıkabileceklerini düşünürken, çok yakında seçim sürecine girecek olan Almanya’da acil durum ilan edilmiş durumda.

Merkel panik halinde seçmenlerini uyardı

Almanya Başbakanı Merkel, ülkenin savcılarını gerekiyorsa bu haberlere karşı önlem almaya çağırdı.

Ülkenin 2017’de yaşayacağı seçim sürecinin, sahte haberlerle manuple edilmesinin ülkenin geleceğine karşı girilmiş bir sabotaj olacağının altını çizen Merkel, tüm ülkeyi sahte haberler konusunda uyanık olmak konusunda uyardı.

Merkel’in panik olmasına neden olan detaylardan biri de, başında bulunduğu merkez sağ partinin aksine aşırı sağ görüşlü rakip Alternatif Almanya (AfD) partisinin Facebook’ta çok yoğun takipçiye sahip olması.

Aynı Trump örneğinde olduğu gibi, aşırı sağcı partinin fanatiklerinin sosyal medyada yaratacağı sahte haberlerle seçmenleri etkilemeye çalışmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Öyle görünüyor ki, sosyal medya artık dünyanın tüm dengelerini kökünden sarsıyor.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...