Avrupa’ya Hızlı Otomobil Şarj İstasyonları Geliyor

Share

Avrupalılar, 10 yıla kadar tüm kıtayı istila edecek elektrikli otomobillerin şarj problemini çözmek için harekete geçtiler. Peki Avrupalılar araçlarını nasıl şarj edecekler?

Elektrikli otomobiller çok başarılı ulaşım araçları olabilirler ancak önemli bir problemleri var: Şarj.

Benzinli/dizel araçlar gibi, yakıtı bittiğinde birkaç dakika içinde yakıt doldurup devam eden pratik otomobiller varken, enerjisini şarj etmek için saatlerce prize bağlı kalmak zorunda olan elektrikli otomobiller hala insanların gözünü korkutuyor.

Avrupa’lı otomobil üreticileri birleşti

Avrupa şimdi bu sorunu yenmek için harekete geçti. BMW, VW, Ford ve Daimler şimdi ortak projeyle, Avrupa’nın büyük bölümünü şarj istasyonları ile donatacak.

Ortaklar bu amaçla Avrupa karayollarında 400 adet hızlı şarj istasyonu kuracaklar. Otomobil üreticilerinin yaptığı basın açıklamasında istasyonların 350 kW gücünde hızlı şarj yapacağının da altı çiziyor.

Şu anda ABD’de Tesla’nın süper hızlı şarj istasyonları sadece 120 kW gücünde… Tesla araçları 120 kW’lık istasyonlarda yarım saat şarj süresiyle 200 km yol gidebiliyorlar. Bu hesapla, Avrupalı sürücüler, 10 dakikalık şarjla 200 km yol gidebilecekler.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...