Google Pixel, iPhone’u Geçti!

Share

Yılın en büyük alışveriş dönemi olan Black Friday’de şirketlerin satış rakamları ortaya çıkmaya başladı. Akıllı telefon satışlarında Google, Apple ve Samsung’u solladı!

16-11/30/google-pixel-xl-vs-apple-iphone-7-plus-ti.jpg

Google’ın geçtiğimiz ay satışa sunduğu yeni akıllı telefonu Google Pixel, güçlü özellikleriyle epey iddialı bir cihaz olarak kendini göstermişti. Yoğun geçen alışveriş dönemini başarıyla atlatan Google Pixel, popüler bir telefon olduğunu ispatladı.

Localytics adlı bir şirketin yaptığı araştırmaya göre, Black Friday ve sonrasındaki 4 günde aktif edilen Google Pixel sayısı, geçtiğimiz ayın ortalama aktif edilen cihaz sayısına oranla yüzde 112 arttı.

Karşılaştırmak istersek, aynı dönemde aktif edilen iPhone 7 sayısı yüzde 13 artarken, Samsung Galaxy S7 sayısı ise yüzde 36 arttı. Bu rakamlardan ortaya çıkan sonuca göre Google, akıllı telefon satışlarında Apple ve Samsung’u epey solladı.

Araştırmayı yapan Localytics, yaptığı açıklamada ortaya çıkan verilere göre ekim ayının başında tanıtılan Google Pixel’in oldukça etkileyici bir cihaz olduğunu belirtti.

Google Pixel’in rakibi olan iPhone 7’nin de satışa sunulduğundan beri büyük talep alan cihazlardan biri olduğunu kabul eden şirket, yeni cihaz satın almak isteyen kullanıcı sayısının düşmüş olabileceğini de söyledi.

Black Friday’de iPhone 6s daha çok satılmıştı

Ayrıca Localytics, geçtiğimiz yıllarda satışa sunulan tüm iPhone cihazların, aynı dönemde, iPhone 7’den daha fazla satıldığını belirtti. Örneğin, geçtiğimiz yıl satışa sunulan iPhone 6s, alışveriş döneminde satışlarını yüzde 36, iPhone 6s Plus ise yüzde 29 arttırmıştı.

Her ne kadar analistler Google Pixel’in, iPhone satış rakamlarına ulaşmasını beklemese de cihaz için oldukça fazla talep olduğu ortada ve istatistikler Google Pixel’in dördüncü çeyrekte 3 milyon, önümüzdeki yıl ise 5 veya 6 milyon satacağını gösteriyor.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...