İlginç Bir Yılbaşı Hediyesi: Gerçeklik Gözlükleri

Share

İsveç Doğayı Koruma Cemiyeti için hazırlanan viral video, sanal gerçeklikle ve yılbaşında artan tüketim çılgınlığıyla dalgasını geçiyor.

The Swedish Society for Nature Conservation (SSNC) için Bloomy Ideas tarafından hazırlanan film, günümüzün sanal gerçeklik trendleriyle inceden dalgasını geçerken hala korumamız gereken çok şey olduğunu da hatırlatıyor.

gerceklik gozlukleri

Geçtiğimiz hafta başında HUI Research isimli araştırma şirketi, 1988’den bu yana her sene olduğu gibi bu sene de İsveç için yılın yılbaşı hediyesini belirledi ve 2016 yılının hediyesinin sanal gerçeklik gözlükleri olacağını açıkladı.

Bu açıklamaya cevap gecikmedi ve aynı hafta içinde İsveç Doğal Hayatı Koruma Cemiyeti SSNC, Facebook hesabından bir parodi video yayınladı.

Bloomy Ideas tarafından hazırlanan video doğal gerçekliğin sanal gerçeklikten daha büyük bir çılgınlık olacağını vurguluyor. Videoda doğaya getirilen bir grup insana doğal gerçeklik gözlüğü sunuluyor. İki ellerini de kullanarak gözlükleri takmaları isteniyor ve olaylar gelişiyor… Birisi karın soğukluğuna şaşırırken, bir diğeri her şeye dokunmak istediğini söylüyor. Biri ağaca sarılıyor, diğeri suyu ıslak buluyor. En güzel tarafı ise görüntünün 360 derece olması ve doğal gerçekliğe herkesin kolayca erişebilmesi!

İsveç’in doğal güzelliklerini sergileyen video, geçtiğimiz hafta Facebook’a ilk yüklenişinden bu yana 260 bin kez seyredilerek büyük bir viral başarı yakalamış.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...