‘Prince’ Belgeseli İçin Geri Sayım

Share

Geçtiğimiz nisan ayında kaybettiğimiz, efsane müzisyen Prince’in hayatı belgesel oluyor. Prodüktör Michael Kirk’in yönetmenliğinde hazırlanan ve önümüzdeki yıl izleyici ile buluşacak olan belgeselin adı Prince: R U Listening? olarak açıklandı.

Prince’in müziğe ilk başladığı ve ünlendiği dönemlere odaklanacak olan belgeselde, Billy Idol, Lenny Kravitz, Sheila E., Dez Dickerson, Bono, Mick Jagger gibi isimlerle yapılan röportajlar da olacak.

Prince’in turne grubuna 1979 yılında katılan ve 1999’da gruptan ayrılan Dez Dickerson, Prince’in ilk gençlik döneminde kurduğu Grand Central in the Seventies’in basçısı ve 1981’e kadar turne grubunda olan André Cymone ile yapılan röportajlar ve turne görüntüleri belgeselin önemli enstrümanları olarak karşımıza çıkacak.

Bu arada Prince’in anısına 20-23 Nisan tarihleri arasında dört günlük bir festival düzenleneceğini de hatırlatalım. Prince ile uzun süre çalışmış Revolution, Morris Day and the Time, New Power Generation, Liv Warfield, Shelby J, ve 3rdEyeGirl gibi müzisyen ve gruplar ya da grup üyeleri de bu festivalde sahne alacak.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...