Apple’ın Otomobili Gerçek Mi Oluyor?

Share

Apple’ın kendi otomobilini üretmek konusunda çalışıp çalışmadığı tartışmaları, ortaya çıkan bu yeni delille birlikte tamamen kapanacak. Artık şüpheye yer kalmıyor.

Apple'ın otomobili kendini gösterdi

Apple’ın otomobil üretip üretmeyeceği sorusu uzun zamandır bir tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Firma bu konuda hiçbir açıklama yapmıyor. Apple içinden sızan bilgiler ise şirketin otonom otomobil teknolojileri konusunda çalıştığını doğrulasa da ortada resmi bir delilin olmaması her şeyi söylenti düzeyinde bırakıyor.

Devlete yazılan mektup sızdı

Ancak artık beklenen resmi delil bulundu. Wall Street Journal’in, Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarında ele geçirdiği bir mektup, Apple’ın planlarını ortaya çıkardı.

Firmanın bakanlığa gönderdiği bir mektupta, Apple’ın otonom otomobil teknolojileri geliştirmek konusunda çok heyecanlı olduğu ve bu konudaki yatırımların ardından trafikte test izni almak isteyecekleri detayları yer alıyor.

Apple ayrıca, otonom sürüş teknolojisi geliştiren firmaların, kaza ve çarpışma testleri konusundaki bilgileri paylaşmalarının insan hayatı için önemli olduğunu ancak bu paylaşımların şirketlerin gizliliğini tehdit etmemesi gerektiğini de aynı mektup da vurguluyor.

Böylece Apple’ın otonom otomobiller geliştirmek için yatırım planları yaptığı ve artık devleti de bu yatırımlarına dair bilgilendirmeye başladığı anlaşılmış bulunuyor. Kısacası tartışma kapandı.

Şimdi soru şu: Apple ilk otomobilini ne zaman yollara çıkaracak ve otomobil hangi özelliklere sahip olacak?

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...