Bisikletin Başkenti: Kopenhag

Share

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki bisiklet sayısı arabaları geçti. Geçen yıl kentteki trafiğe 35.080 bisikletin daha katıldığı belirtilirken, 265.700’e ulaşan iki tekerleklilerin sayısının 252.600 olan araba sayısının ilk kez üzerine çıktığı ifade edildi.

Uzun bir süredir Kopenhag’ın toplu ulaşım altyapısına ve bisiklet yollarına yapılan yatırımlar meyvesini veriyor. Kopenhag Belediyesi’nin 1970 yılından itibaren şehir trafiğiyle ilgili topladığı istatistiklere göre, ilk yapılan sayımda 351 bin 133 araba ve 100 bin 71 bisiklet trafikteyken günümüzde bu sayıların 252 bin 600 arabaya karşılık 265 bin 700 bisiklet şeklinde olduğu kaydedildi.

​Konuyla ilgili basın bildirisi yayımlayan Kopenhag Belediyesi Çevre ve Teknik İşler Komisyonu Başkanı Morten Kabell, ”Sayılar bisikletin açıkça Kopenhag’ın favori ulaşım aracı olduğunu ortaya koyuyor ve şehir planlaması yaparken bu ulaşım aracına öncelik tanımamız gerektiği anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...