Lauda: Gridin Yarısı Rosberg’in Yeri İçin Kendisini Önerdi

Share

Mercedes’ten Niki Lauda, gridin yarısının emekliliğe ayrılan Nico Rosberg’in yerine geçmek için Mercedes’le temas halinde olduğunu söyledi.

Rosberg, dünya şampiyonluğuna ulaştıktan beş gün sonra emekliliğe ayrıldığını açıklayarak Formula 1 dünyasını şok etti.

Alman pilotun ayrılığından sonra Mercedes’in 2017’de yarışacağı ikinci pilotun kim olacağı büyük merak konusu.

Gazzetta dello Sport’a konuşan Niki Lauda, Nico Rosberg’in kararının Mercedes’i şok ettiğini itiraf etti.

Konu hakkında bilgisi olup olmadığı sorusuna Lauda “Resmi açıklamadan birkaç saat önce telefonla söyledi. Bunu duyunca kötü oldum, beklemiyordum. Mercedes’te kimse bunun olacağını tahmin etmiyordu.”

“İlk başta inanamadım. ‘Nico doğru söyle, şaka mı yapıyorsun? Bir tür şaka mı bu?’ dedim. Fakat doğru olduğunu söyledi. İnanılır gibi değildi.”

“İlk şampiyonluğumu kazandığımda hemen nasıl ikincisini kazanabileceğimi düşündüm. Ancak Nico’da durum böyle değil.”

“Rosberg’in kararı bizi şaşkın ve hazırlıksız bıraktı. Nico’nun şampiyonluğu için onca emek veren herkes için kötü oldu.”

Mercedes’te Nico Rosberg’in yeri için Pascal Wehrlein’ın ismi geçiyordu. Ancak Lauda, genç bir pilotla anlaşmanın riskli olacağını söyledi.

“Dünya şampiyonunu, 2016’nın en iyi sürücüsünü kaybettik. Belli standarta sahip olan iyi pilotların tamamının diğer takımlarla sözleşmesi var. Dolayısıyla kolay olmayacak.”

“Ne kadar güçlü olacağını bilmediğimiz için genç bir sürücüyle yarışmak riskli olabilir. Gridin neredeyse yarısı kendini teklif etti.”

Motorsport

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...