Facebook’tan Sahte Haber Sorununa Çözüm

Share

Facebook, ABD Başkanlık seçimlerinden Trump’ın başkan olarak çıkmasını sağlayan sahte haberler konusunda bir aydır yoğun bombardımana tutuluyor.

Sadece demokrat parti taraftarları değil, başka ülkelerin siyasetçileri de artık Facebook’u, seçmenleri yanlış yönlendirerek ülkelerin kaderini değiştiren bir nükleer bomba gibi görmeye başladılar.

Sahte haberler dijital dünyanın yeni nükleer bombası

Zuckerberg ise bu sorunu çözmek için bir aydır kurmaylarıyla toplantılar yapıp duruyor.

Kısa süre önce Collections isimli çözümü duyan Zuckerberg, Collections sayesinde ayrı bir haber akışı sunacak ve bu akıştaki haberleri uzman Facebook editörleri (gazeteciler) düzenleyecek.

16-12/06/facebook-survey-1480997093.jpg

Ancak Collections akışı dışındaki haberlerde sahte haber problemi devam edeceği için, Zuckerberg yeni bir çözüm duyurdu: Kullanıcı anketleri. Ya da diğer bir ismiyle: Facebook Anketi.

Facebook artık, paylaşılan haberlerin altında “bu haberdeki dilin yanıltıcı olduğuna inanıyor musunuz?” sorusunu yöneltecek ve kullanıcıların verdiği cevapları diğer kullanıcılara gösterecek.

Böylece kullanıcıların haberler hakkındaki “sahte uyarısı” diğer kullanıcıların gözüne de çarpmış olacak, dileyen kullanıcı haber hakkında kendi araştırmasını yapabilecek.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...