Galaxy Note 7’ler Neden Patladı?

Share

Samsung Galaxy Note 7 cihazların gündemi uzunca bir süredir meşgul eden olaylarının kaynağı hakkında yepyeni bilgiler açıklandı. Talihsiz olayların kaynağı tasarımsal olabilir.

Samsung Galaxy Note 7 patlama olaylarının sebebi hakkında yeni bulgular açıklandı. İşte aylarca gündemi meşgul eden olayların iç yüzüne dair son detaylar.

Galaxy Note 7 için agresif batarya tasarımı olayların kaynağı oldu

Samsung’un piyasadan geri çekmek zorunda kaldığı ve şirketin gelirlerinde 5 milyar dolarlık kayba sebep olan Galaxy Note 7’lerin neden bu talihsiz olaylarla karşılaştığı artık netleşti diyebiliriz. Son bilgiler, Samsung tarafından Galaxy Note 7 phablet cihazlar için kullanılan agresif batarya tasarımının olayların kaynağı olduğu belirtiliyor.

Note 7’lerin hücre tasarımında, lityum kobalt oksitten yapılmış pozitif bir katmanı ve grafitten yapılmış negatif bir katmanı ayırmak için elektrolitlerle ıslatılmış bir çift polimer katman kullanılmış. Bu iki katmanın birleşmesi sebebiyle ise elektrolitlerin ısındığı ve bu ısınmanın patlamalara sebep olduğu ifade ediliyor. Yani bataryayı sıkıştırmanın pozitif ve negatif katmanları adeta birbirine geçecek şekilde zorlamış olduğu anlaşılıyor. Bu durum belirli miktarda şişmelere ve hatta arka kapağı zorlamalara bile sebep olmuş.

16-12/05/note7ex02.jpg

Galaxy Note 7’lerin ince olabilmesi için, bataryaların mümkün olduğunca az yer kaplarken daha fazla kapasite sunacak şekilde tasarlandığı belirtiliyor. Ek olarak, Samsung’un cihazları geri çağırmasının oldukça yerinde bir karar olduğunun da altı çiziliyor.

Tüm şirketler için yeni bir ürünün tasarım ve onaylama süreçlerin zorlu olduğu, Samsung’un üçüncü parti bir laboratuvar yerine kendi test altyapısını ve tasarım onaylama sürecini tercih etmesinin ise şirketi yanılttığı belirtiliyor.

Bu olaydan sonra Güney Koreli üretici Samsung’un böyle bir hataya kesinlikle sebebiyet vermeyeceğini tahmin etmek zor değil. Şirketin resmi açıklamasını ise bu ay içerisinde yapması bekleniyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...