Galaxy S8, Kulaklık Girişi Olmadan Çıkabilir!

Share

Samsung’un Mart 2017’de çıkacak yeni amiral gemisi Galaxy S8 ile ilgili dedikodular gelmeye devam ediyor. Son dedikodulara göre Galaxy S8’de ana ekran tuşu ve kulaklık girişi olmayacak!

16-12/06/galaxy-s7-edge-s8-1481049390.jpg

Samsung’un Mart ayında tanıtılması beklenen yeni amiral gemisi Samsung Galaxy S8 hakkında gelen bilgilerin ardı arkası kesilmiyor.

Cihazın RAM’i ve kamerasının ardından, ekran ve kulaklık girişi ile ilgili yeni dedikodular da ortaya çıkmaya başladı. Bugün yayımlanan bir rapora göre Samsung, ana ekran tuşu ve kulaklık girişinden vazgeçiyor.

Öncelikle Samsung Galaxy S8’in ekranından bahsetmek gerekirse, gelen sızıntılara göre Samsung, Galaxy S8’in ekran çözünürlüğü Quad HD kalacak ancak kullanılan Diamond PenTile tabanlı ekranın yerini sağlam materyallerden üretilmiş RGB Super AMOLED ekran alacak.

Bu demek oluyor ki, Galaxy S8’in ekranı daha net, daha canlı ve daha sağlam olacak. Ayrıca Galaxy S8’in Galaxy VR ile birlikte kullanıldığında çok daha gerçek görüntüler sunacağını da ekleyelim.

Yine aynı rapora göre Samsung, Galaxy S8’den ana ekran tuşunu ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Bu sayede ekran/gövde oranını hatırı sayılır derecede arttırmayı planlayan Samsung, ana ekran tuşundaki parmak izi sensörünü de ekranın altına taşıyacak.

Gelen başka bir bilgiye göre, iPhone 7’ye benzer şekilde Galaxy S8’de de 3.5mm kulaklık girişi ortadan kaldırılacak. Kulaklık girişinin kaldırılmasıyla batarya için daha büyük alana sahip olacak olan Samsung’un, bu avantajı kullanması bekleniyor.

Ayrıca Samsung’un, kulaklık girişinin kaldırılmasıyla gelen sorunlardan biri olan şarj sırasında müzik dinleyememe problemini aşmak için Galaxy S8’de kablosuz şarj özelliğini kullanabileceği de belirtiliyor.

Samsung Galaxy S8, Mart 2017’de Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacak.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...