İstediğini Alıp Çıktığın Mini-Market: Amazon Go

Share

Kendi kendine giden otomobillerden ilham alarak 4 yıl önce çalışmalara başlayan Amazon, bu vizyonla ortaya çıkardığı Amazon Go projesinin ilk mağazasını Seattle’a açtı. Amazon Go’nun en yenilikçi yönü kasa, kasiyer ve ödeme kuyruğu olmaması. Çünkü markete girip istediğinizi alıyorsunuz ve çıkıyorsunuz. Bu kadar!

167 metrekarelik marketten alışveriş yapmak için Amazon hesabı, akıllı telefon ve ücretsiz Amazon Go uygulaması üçlüsüne sahip olmak yeterli. Mağazaya girerken Amazon Go uygulamanısını açıyorsunuz ve market içinde yaptığınız her eylem yazılım tarafından takip ediliyor ve aldığınız ürünler otomatik olarak Amazon hesabınızda listeleniyor. Bir ürünü aldıktan sonra vazgeçtiğiniz zaman da sorun değil, Amazon Go’yu donatan bilgisayarlı görü, sensörler ve derin öğrenme tüm süreci yönetiyor.

Amazon Go, mahalle bakkalınızda bulunan ürün yelpazesine sahip. Bunlara ek olarak da şefler tarafından hazırlanmış hazır yemekler de menüyü zenginleştiriyor. Şu anda sadece Seattle’da 7. Cadde ile Blanchard Sokağının köşesindeki mağazasında beta döneminde olan programın 2017’nin ilk aylarında açılması planlanıyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...