Kardan Adamları Kurtarma Kampanyası

Share

Cool Effect’e göre iklim değişikliği her yıl binlerce kardan adamın hayatını tehdit ediyor. Yaklaşık 4 bin tür kardan adam bu durumdan etkileniyor ve onlara hiç zaman kaybetmeden yardım etmeye başlamamız gerekiyor. Bu duruma kayıtsız kalıp, çocukluğumuzun kardan adamının eriyip gitmesine nasıl göz yumabiliriz ki?

İklim değişikliğiyle mücadele misyonunu taşıyan ve kar amacı gütmeyen kitlesel fonlama sitesi Cool Effect için Swirl tarafından hazırlanan Save Our Snowmen kampanyasıyla çocukluk ve hatta yetişkinlik yıllarımıza dokunmayı başarıyor, şimdiki çocuklarla da iletişim kurabiliyor. Dolayısıyla izleyiciyle duygusal bağ kurmakta şimdiye kadar yapılan pek çok iklim değişikliği kampanyasından daha etkili gibi görünüyor.

İklim değişikliği ciddi ve ağır bir konu ve hedef kitleyi somut aksiyon almaya ikna etmek oldukça güç, bu nedenle duygusal bağ bu tür kampanyalarda çok önemli. Kampanya alt metninde izleyiciye hissettirilmeye çalışılan 2. duygu ise şöyle: “Kardan adamlar belki gerçek insanlar değil ama insanlar da iklim değişikliği yüzünden er ya da geç kardan adamlar gibi sığınacak bir yer aramaya başlayacak.”

“Kardan adamlar iklim değişikliğinin tehditi altında. Kardan adamların umutları azalıyor, bizim kalplerimiz eriyor.” başlığıyla açılmış kampanya metni şöyle ilerliyor: “Küresel iklim değişikliği yüzünden kardan adamlar, hayatta kalmak için kitleler halinde kuzeye göç ediyor. Sıcaklıklar hızla yükseldikçe varlıkları tehlike altına giriyor. Fakat bütün ümitler tükenmiş değil. Hemen harekete geçip bir kardan adamı kurtarabilirsin ve donmuş arkadaşlarımızı aramıza döndürüp, onları seven ailelerine kavuşturabilirsin.”

Kampanya filmi, kurgusal bir “kardan adam barınağı” üzerinden ilerliyor ve böylece insanların zihninde genellikle soyut bir kavram olarak çağrışım yapan iklim değişikliği kampanyası “barınak” gibi somut bir şey için yapılan bağış kampanyası havasına bürünüyor.

Bağışçılığı ve gönüllülüğü teşvik etmek amacıyla her yıl Şükran Günü’nü takip eden salı günü gerçekleştirilen Giving Tuesday hareketinde de aktif olan Cool Effect, New York’u -kostümlü- kardan adamlarla donattı. Ayrıca Cool Effect herkesi bu etkinlikte #SaveOurSnowmen etiketini kullanarak kardan adam kostümlü ekibiyle selfie çektirmeye davet etti.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...