Sosyal Medya Devleri Terörle Mücadelede Ortak Çalışacak

Share

Sosyal medya platformları Facebook, Twitter ve Youtube teknoloji devi Microsoft ile birlikte terörle karşı mücadele içerisinde yer alacak.

Sosyal medya devleri terörle mücadeleye karar verdi

Facebook, Twitter ve Youtube dünyadaki terörle mücadele etmek için elinden geleni yapıyor. Facebook’un blogu “Newsroom”da yer alan açıklamaya göre, üç platform mücadelede beraber hareket edecek.

Zaman zaman terör örgütleri yüzünden eleştiri oklarının hedefi olan Facebook, Twitter ve Youtube Microsoft ile birlikte terör propagandası nedeniyle silinen fotoğraf ve videolara dijital bir ‘parmak izi’ ekleyerek bu içerikleri ortak veri bankasına yükleme kararı aldı. Bu içerikler yönetmelikler tarafından incelenecek.

İçeriklerin ortak veri bankasına yüklenmesi terör kapsamlı içeriklerin internetten uzaklaştırılması için atılan büyük bir adım olacak.

Sözcü

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...