Google’da Emoji İle Arama Dönemi

Share

Google, Twitter üzerinden emoji ile arama yapma özelliğini devreye soktu. Peki bu yeni ve pratik arama yöntemi nasıl çalışacak? Hangi emojilerle arama yapabilirsiniz?

Google'da emoji ile arama dönemi

Google, Twitter hesabı üzerinden ilginç bir hizmet vermeye başlıyor.

Kullanıcılar artık bir emojiyi seçip Google’ı mention ederek tweet paylaştığında, Google söz konusu emoji ile bağlantılı arama sonuçlarının linkini gönderecek.

Hamburger mi yemek istiyorsunuz?

Örneğin, bir kullanıcı hamburger emojisini @google mention’ı ile tweet attığında, Google söz konusu kullanıcıya, yakındaki hamburger restoranlarının yer aldığı bir harita gönderebilecek.

Bu şekilde farklı emojilerde farklı sonuçlar verecek olan Google, örneğin öğle yemeğinde hızlıca yemek/restoran arayan kullanıcılara, ya da direksiyon başında yemek yiyecek bir restoran arayan şoförlere pratik şekilde arama yapma imkanı sunmuş oluyor.

Yeni özellik yayına başladı bile. Arama motoru, 200 emojiye destek verecek.

Shiftdelete

 

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...