Instagram’da Canlı Yayın Dönemi Başladı

Share

Instagram’ın birkaç ay önce duyurduğu canlı yayın özelliği bugün devreye girdi. Facebook Live veya Periscope uygulamalarında olduğu gibi artık Instagram üzerinden de canlı yayın yapılabilecek.

Öte yandan Instagram kullanıcılarının canlı yayınları daha sonra seyredilmek için saklanmayacak. Bu nedenle, Instagram kullanıcılarının seyirci toplamak için canlı yayınlarını önceden dikkatle duyurmaları ve yayın saati sırasında izleyicileri toplamaları gerekecek.

Yeni bir pazarlama aracı mı?

Instagram’ın canlı yayınlarının kişisel videolar yayınlamak isteyen kullanıcılar kadar, belli bir anda çekiliş yapmak, şifre/kode vermek isteyen şirketler tarafından bir pazarlama aracı olarak da kullanılması bekleniyor.

Instagram kullanıcıları, o anda canlı yayında olan arkadaşlarının profil fotoğraflarının üzerinde “canlı” ifadesini görebilecekler. Ayrıca, keşfet segmesinde de canlı yayın yapan hesaplar seçilebilecek.

Tech Inside

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...