Sosyal Medya Bir Bardak İçin Birlik Oldu

Share

Sosyal medya her zaman nefret kusmak için kullanılmıyor. Bazen çok tatlı hikayeler de çıkabiliyor. Ben ve babası Marc’ın hikayesi de bunlardan biri.

İngiltere’de yaşayan 14 yaşındaki Ben Carter ağır derecede otizmli. Bebekliğinden beri sadece bir bardakla su içebiliyor: Tommee Tippee marka, iki kulplu, mavi bir bardak. Bu alışkanlık onun için o kadar vazgeçilmez ki, bardağı olmadığında su içmeyi reddettiği için birkaç defa dehidrasyon nedeniyle hastaneye kaldırıldığı olmuş.

Bardağın üretiminin durdurulmuş olması Ben’in babası Marc’ı endişelendirmeye başlıyor çünkü bardak giderek eskiyor. Daha önce birkaç defa Ben’e hissettirmeden bardağı yenilemeyi başarmışlar ama artık yenisi satın alınamayacak. Bunun üzerine Marc, sosyal medyada bir yardım çağrısı yayınlıyor. #CupForBen etiketiyle yayılan çağrıda Marc; Ben’in durumunu anlatıyor ve elinde bu bardaktan olanların ona ulaşmasını rica ediyor. Amacı, Ben için uzunca bir süre yetecek kadar bardak yedekleyebilmek. Tabii bardakların tam bu model olması ve iyi durumda olması gerekiyor.

Sosyal medya bu çağrıya kulak veriyor ve dünyanın dört yanından mavi Tommee Tippee bardakları yağıyor Ben’e. Bu kadarı bile şu karanlık günlerde insanlığa dair umut vermeye yetecekken markanın kendisinin de arayışa katılmasıyla hikaye iyice güzelleşiyor. Tommee Tippee, Marc’ın çağrısını paylaşmakla kalmıyor, gönderilen bardakların kendileri üzerinden ücretsiz gönderilmesini sağlıyor. Bu süreçte günde 40 kadar bardağın kendilerine ulaştırıldığını söylüyorlar.

Tommee Tippee bu kadarla durmuyor, üretimi durdurulmuş bardağın orijinal kalıbını dünyanın dört yanındaki fabrikalarında aradığını duyuruyor. Sonunda Çin’deki fabrikada kalıbın bulunduğunun müjdesini veriyor. Bu da Ben’e ömrü boyunca yetecek kadar mavi bardağın Tommee Tippee tarafından tekrar üretileceği anlamına geliyor. Yani Ben’in bardağı eskiyecek diye babasının bir daha endişe duymasına gerek kalmıyor!

1 tane yedek ararken ömür boyu yetecek kadar Tommee Tippee bardağa ulaşan baba, “Piyangoda büyük ikramiye kazansam bu kadar mutlu olmazdım” diyor. Yayınladığı videosunda herkese teşekkür ediyor, hikayeyi takip edenler duygulanıyor, insanın Ben’e de babasına da markaya da sarılası geliyor.

Şimdi Ben’in babası hikayeyi filme çekmek istiyor ve bu belgesel için fon arıyor. Bunu bir tek Ben için değil; benzer durumdaki başka Ben’ler için de yapmak istediğini söylüyor. Böylece otizme ve otizmle yaşayan ailelere dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Marc, Ben ve bardaklarının hikayesini Twitter üzerinden #CupForBen ve #LittleBlueCup etiketleriyle takip edebilirsiniz. Biz de bu vesileyle ülkemizde otizm konusunda çalışan Tohum Otizm Vakfı‘nı hatırlatmış olalım.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...