Hindistan’da Ulusal Marş Krizi: 12 Gözaltı

Share

Hindistan emniyetinden komiser Anil Kumar, Kerala eyaletinin başkenti Thiruvananthapuram’da Kerala Uluslararası Film Festivali sırasında ulusal marş çalınırken ayağa kalkmayan 12 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Kumar, bu kişilerin defalarca uyarılmalarına rağmen saygı duruşuna geçmediği, vatandaşların şikayeti üzerine gözaltına alındıklarını söyledi.

Bu kişilerin daha sonra kefaletle serbest bırakıldığı belirtildi. Polis ayrıca pazar günü ülkenin güneyindeki Çennai kentinde bir sinemada marş çalınırken ayağa kalkmayan 8 kişinin, sağ görüşlü aktivistler tarafından darp edildiğini bildirdi. Hindistan’da Yüksek Mahkeme kasım ayında ülkedeki sinemalarda filmler oynatılmadan önce ulusal marşın çalınmasına karar vermişti. Ülkede ‘Jana Gana Mana’ 1950 yılında ulusal marş olarak kabul edilmişti.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...