Wonder Woman’ın BM Görevi Kısa Sürdü

Share

BM, cinsiyet eşitliğinin teşvik edilmesi ile kadınlar ve kız çocuklarının güçlendirilmesinin sağlanmasından sorumlu iyi niyet elçisi çizgi film karakteri ‘Wonder Woman’ın görevine son verdi.

BM’yi kadın haklarını savunacak ve cinsiyet eşitliğini teşvik edecek iyi niyet elçiliği görevine gerçek bir kadın yerine çizgi film karakteri seçmekle eleştiren ve bu karara karşı çıkarak imza kampanyası başlatanların sayısı 45 bine ulaştı. İmza kampanyasının ardından ‘Wonder Woman’ın görevi iki ay bile sürmeden son buldu.

BM, ‘genç kitlelere ulaşmak için’ 21 Ekim’de çizgi roman karakteri ‘Wonder Woman’ı iyi niyet elçisi olarak atamıştı. Bu karar büyük tepki toplamış ve kadın hakları savunucuları arasında hayal kırıklığına neden olmuştu.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...