Polonya’da Vampir Mezarı Keşfedildi

Share

Polonya’nın Górzyca köyünde kazı yapan arkeologlar, 13’üncü ve 14’üncü yüzyıllara tarihlendirilen olağan dışı kalıntılara rastladı. Vaktiyle gotik bir katedralin bulunduğu araziye yakın bir yerde bulunan mezarlarda üç farklı “vampir” iskeleti bulundu.

Bir kadın ve bir erkeğe ait olduğu düşünülen iki iskelette belirli kesiklere ve omurgalarında bedenlerinin çivilenmesi sonucu oluşan deliklere rastlandı. Kafası iki taşın arasına sıkıştırılmış bir şekilde bulunan ve 30 – 35 yaşlarında olduğu düşünülen üçüncü iskeletin de omurgasında benzer delikler bulunuyor. Kasıtlı oluşturulan bu tahribatların varlığı muhtemel bir soruya dikkatleri çekti: Bu insanların vampir olduğuna mı inanılıyordu?

Polonya’da Vampir Mezarı Keşfedildi

Seeker’ın haberine göre, mezara taşlar yerleştirme ve cesedi yere çivileme vampir olduğu düşünülen kişilerin cenazesi esnasında yapılan uygulamalar arasında sayılıyor. Bulunan iskeletler ile ilgili ayrıntılı bilginin antropologların araştırmaları sonucunda yayınlanması bekleniyor.

CNN Turk

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...