Fitbit, Pebble Servislerini 2017 Boyunca Destekleyecek

Share

Fitbit Pebble’ı satın alacağını geçtiğimiz hafta resmen duyurmuştu. Şirket, Pebble ürünlerini satmayacağını açıklamış olsa da, bu durum Pebble marka akıllı saatlerin çalışmaz hâle geleceği anlamını taşımıyor. Pebble tarafından Jon Barlow imzasıyla yapılan açıklamada, Fitbit’in Pebble ürünlerini 2017 boyunca destekleyeceği belirtildi.

Pebble’ın uygulamalarına, uygulama mağazasına, yazılımına, API’sına ve diğer servislerine önümüzdeki yıl boyunca erişilebilecek. Bu açıklama Fitbit’in söz konusu servisleri 2018’de desteklemeyeceğini düşündürse de, Barlow bu desteğin daha uzun soluklu olması için gerekli adımları şimdiden attıklarını dile getirdi.

Pebble’ın geliştiricileri hali hazırda sistemin mobil uygulamaları üzerinde çeşitli düzenlemeler yapıyor. Bu düzenlemeler sayesinde mobil uygulamaların bulut servisler sonlandırılsa bile işlemeye devam etmesi amaçlanıyor. Pebble ekibi, önümüzdeki aylarda bu uygulamaların tek başlarına işleyebilmelerini sağlayacak güncellemeleri yayınlamayı planlıyor. Şu an için sadece Pebble Health uygulaması, buluta bağımlı olmadan ayakta kalabiliyor.

Fitbit Pebble saatlerin bazı sevilen özelliklerini işlemez hâle getirebilir

Jon Barlow, Pebble saatlerin dikte, mesajlaşma, hava durumu ve üçüncü taraf servisler üzerinden işleyen diğer özelliklerini daha ne kadar çalıştırabilecekleri konusunda kesin bilgi vermedi. Ancak bağımsız geliştiricilerin de devreye girmesiyle birlikte Pebble saatlerin 2018’de de özellik kaybı yaşamadan yola devam etmesi muhtemel görünüyor. Ancak 2017’nin bitişiyle birlikte Pebble saat sahipleri için cihaz güncelleme sürecinin biraz daha çetrefilli hâle geleceğini söylemek çok da yanlış bir önerme olmayacaktır.

Teknoblog

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...