İçinden Nehir Geçen Ahşap Mobilyalar

Share

Mobilya üreticisi Greg Klassen, içine camdan nehirler gömülü ahşap mobilyalardan oluşan River (Nehir) isimli bir koleksiyona imza attı.

Klassen, masaların ve sehpaların üst kısmını Washington’daki stüdyosunun yakınında bulunan Nooksack Nehri kıyılarından tedarik ediyor. Dolayısıyla ağaç kesmek yerine nehirde sürüklenen ağaç parçalarını kullanarak sürdürülebilir bir yöntem izliyor. Bu anlamda eşyaların içine yerleştirilen nehir efekti de ağacın geldiği yerle ilgili hikayeyi anlatıyor.

Nehirde çoğunlukla ceviz ve akçaağaç bulunduğu için mobilyalarda da malzeme olarak bu ağaçlar kullanılıyor. Eşya yapılırken ağacın özgün yapısında bulunan dokular, damarlar ve delikler korunuyor.

Sehpadan büyük toplantı masasına kadar çeşitlilik gösteren el yapımı eşyalarda Klassen mavi ile yeşil karışımı renkte cam kullanılmış. Elle kesilmiş bu cam aynı zamanda 2 ayrı kütüğün birleştirildiği nokta olarak işlev görüyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...