Otomobilde Lüks Pazarda Mercedes Bir Adım Önde

Share

Mercedes-Benz, dünyanın en büyük lüks otomobil markası ünvanını kazanmak için en büyük rakibinden daha fazla çalışıyor gibi görünüyor ve bu temposunu en azından 2018 boyunca devam ettirmesi bekleniyor.

Lüks spor araçlarına yönelik talep artışı, Mercedes’in satışlarının son 11 ayda yüzde 12 oranında artmasına neden oldu. Başka bir açıdan bakarsak, Mercedes, bu zaman aralığı içerisinde BMW’den 69.100 adet daha fazla otomobil satmış durumda.

BMW, on yıldan beri ilk defa ikinci sıraya düşüyor ve yerini Mercedes’e bırakıyor. Mercedes’in Mart ayında piyasaya sürdüğü yeni E-sınıfı sedanları sayesinde 2017’de bu tempoyu koruma ihtimali oldukça yüksek.

BMW ise 5-Serisinde yaptığı köklü değişim yüzünden geride kalacak gibi görünüyor. BMW, açığı kapamak için önümüzdeki yılın sonlarına doğru yeni X3 SUV’unu üretmeyi planlıyor.

Almanya merkezli üretici Daimler AG’ye ait olan Mercedes markası, 2005 yılında, lüks otomobil satışlarında liderliği BMW’ye kaptırdı ve daha sonra Volkswagen’in Audi premium etiketinin de altına düştü.

IHS Automotive araştırma şirketi analist Ian Fletcher’a göre, Mercedes’in büyümesi, şirketin GLC SUV’lerinin yuvadan uçmasıyla 2018’e kadar devam edecek ve C-Class sedan BMW’nin yaşlanmakta olan 3-Serisine göre güçlü kalacak.

Audi’nin 11 aylık teslimatları ise yüzde 4.2 arttı ve açıklanan rakamlara göre şirket 179.700 adet araç farkıyla Mercedes’in gerisindeydi. IHS, Mercedes’in önümüzdeki yıl 110.000’den fazla otomobil ve 2018’de yaklaşık 68.000 araçla lider olacağını öngörüyor.

CNN

Umur Atay

1969 yılında Bursa'da doğan Umur Atay, ortaöğretime kadar severek yaşadığı kentinden, üniversite sebebiyle bir sabah İstanbul'da uyanarak ayrıldı. Makine mühendisliği eğitiminin ışığında seyrettiği otomotiv sektöründe harcadığı 25 yıldan fazla sürenin yıpratamadığı yaşamını şimdi çeşitli denemelerle yormaya çalışan Atay, evli ve iki çocuk babası.

You may also like...