90’lı Yılların Genç Odalarını Özleyenler El Kaldırsın!

Share

Bir fotoğrafçı olarak insanların özel alanlarına girmek kolay değildir. Hele dış dünyaya kapılarını tamamen kapatmış, ergenliğinin son demlerindeki gençlerin yatak odalarına girmek… Fotoğraf sanatçısı Adrienne Salinger bunu 90’lı yılların başında başarmış bir isim.

Alışveriş merkezlerinde, restoranlarda ya da arkadaşları aracılığıyla tanıştığı gençlerden odalarına gelip onları o özel alanlarında fotoğraflamayı rica eden sanatçı bu sayede özel bir seriye imza atmış. “Gençleri seçtim çünkü onlar hızlı gerçekleşecek bir değişimin eşiğindeydiler. Ailelerinin yanından ayrılacakları, sahip oldukları her şeyin artık bir odaya sığmayacağı o zamanlardan hemen önce…” diyor Adrienne Salinger.

20 yıl öncesinde çekilmiş fotoğraflar dönemin ruhunu bütün doğallığıyla sunarken odalar ve aslında karakterler arasındaki farklar detaylarla daha da çekici bir hale bürünüyor. İnsanın fotoğraflardaki detaylara, özellikle o çok tanıdık ama bir o kadar da uzakta kalmış eşyalara bir daha bir daha bakası geliyor.

Adrienne Salinger 90larin genclik odalari 14

Adrienne Salinger 90larin genclik odalari 1

Adrienne Salinger 90larin genclik odalari 2

Adrienne Salinger 90larin genclik odalari 3

Adrienne Salinger 90larin genclik odalari 4

Adrienne Salinger 90larin genclik odalari 5

Adrienne Salinger 90larin genclik odalari 6

Adrienne Salinger 90larin genclik odalari 7

Adrienne Salinger 90larin genclik odalari 8

Adrienne Salinger 90larin genclik odalari 9

Adrienne Salinger 90larin genclik odalari 10

Adrienne Salinger 90larin genclik odalari 11

Adrienne Salinger 90larin genclik odalari 12

Adrienne Salinger 90larin genclik odalari 13

nolm.us.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...