Nintendo NES Classic 200 Bin Adet Sattı

Share

Nintendo’nun retro temalı yeni konsolu Nintendo NES Classic 200 bin adetlik bir satış rakamına ulaştı.

Nintendo NES Classic 200 bin adet sattı

Nintendo NES Classic , Nintendo’nun 80’lerde popüler olan konsolunun minyatür ve modern versiyonu olarak piyasaya çıktı ve şu anda Nintendo için çok önemli bir gelir kaynağına dönüştü.

ABD’de 11 Kasım’da piyasaya çıkan Nintendo NES Classic’in Kasım ayı içinde 196 bin adet satıldığı açıklandı.

Orijinal NES oyun konsolu 1985 yılında piyasaya çıkmış ve o yıllarda video oyunları toplum içinde popüler olmamasına rağmen, 61 milyon konsol satılmıştı.

Yeni NES Classic oyun konsolu ise; tak çalıştır teknolojisiyle geliyor ve doğrudan bir monitöre veya TV’ye takıldığında, oyunları oynamaya izin veriyor. Konsolda, ön yüklü olarak 30 eski Nintendo NES oyunu bulunuyor.

atari-2600

Nintendo NES Classic’in hızlı ve yüksek rakamlı satışı; hem Nintendo’nun hem de diğer oyun firmalarının eski oyun konsollarını benzer şekilde, minyatür formatta piyasaya çıkarma ihtimalini doğuruyor. Bu gelişmeden cesaret bulan Atari’nin efsanevi oyun konsolu 2600’un minyatür versiyonunu piyasaya sürmesi hiç sürpriz olmayacak.

CNN

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...