ABD Vizesinde Sosyal Medya Dönemi

Share

ABD, vize başvurusunda bulunan turistlerin sosyal medya hesaplarını mı incelemeye alıyor? İşte vize başvuru sisteminde ortaya çıkan yeni detay.

ABD’ye gitmek istiyorsanız ve vize alacaksınız, artık sosyal medya hesaplarınızı da kontrol etmeniz gerekecek.

ABD’de deveye giren yeni vize uygulamasına göre, vize başvurularında artık kullanıcılara sosyal medya hesapları da sorulacak.

Sosyal medya hesabını ver yoksa vize alamazsın

Kullanıcılar online sistemden başvuruyu yaparken, açılan dropdown menüde karşılarına artık sosyal medya hesaplarının adreslerini soran bir soru da çıkacak.

Bu soru opsiyonel olacak ve cevap verilmesi zorunlu olmayacak ancak vize başvurunuzu inceleye görevli, adınızı sosyal medyada bulduğunda ve başvuruda sosyal medya hesabınızı vermediğinde, rahatsız edici bazı sırlar sakladığınızı düşünerek büyük ihtimalle vize başvurusunu reddedecek.

Yani artık sosyal medyada paylaştığınız her şey aynı zamanda sizi dünyanın belli bölgelerinde hapis tutmak için kullanılan, seyahat özgürlüğünü kısıtlayan insan haklarına aykırı vize uygulamalarına bahane bulmak için kullanılabilecek.

Shiftdelete

Hande Sheref

Daha çocukken ailesiyle birlikte ABD'ye yerleşen Hande, Los Angeles'ın bitmeyen sıcak rüzgarlarıyla her güne daha olgunlaşmış ve bilge olarak uyandığına inanıyor. Bir gün ülkesine dönme hayalinden asla vazgeçmeyen Hande Sheref, hayatın tadını çıkartmaktan geri kalmıyor. Serinletici'de ağırlıkla dünya ve teknoloji çalışmalarında yer alan yazar, hayatın bir resim tablosu olduğuna inananlardan...

You may also like...