Japonya’da Akıllı Telefonlar İçin Tuvalet Kağıdı

Share

Teknolojinin günlük hayatta en sık kullanıldığı ülkelerden biri olan Japonya’da akıllı telefonlar için bir yenilik hayata geçecek.

Akıllı Telefonlar İçin Tuvalet Kağıdı

Narito Havalimanı’ndaki tuvaletlerde hijyen amacıyla kullanılan geleneksel tuvalet kağıtlarının yanında artık akıllı telefonlara özel kağıtlar da yer alacak.

Havalimanındaki 86 tuvalet kabinine yerleştirilen akıllı telefon kağıtlarının üzerinde “Japonya’ya hoşgeldiniz” yazılı bir not bulunuyor. Fikrin yaratıcısı Japon telekomünikasyon şirketi NTT Docomo yetkilileri, bu hizmetin gelecek Mart devam edebileceğini söyledi.

Akıllı telefon kağıtlarında yer alan “hoşgeldin” notuyla birlikte bir talimatname de yer alıyor. Bu kağıdı kullanarak telefonlarının ekranını silen kullanıcılar, daha sonra sağlıklı bir şekilde ülkedeki wireless ağlarına ya da seyahat kılavuzlarına ulaşabiliyor.

“TUHAF BİR ŞEKİLDE BAĞIMLILIK YARATICI”

Araştırmalarda akıllı telefon ekranlarının tuvaletlerden daha çok mikrop barındırdığının ortaya çıkmasının ardından böyle bir proje fikri ortaya çıktı.

Tuvaletlerinin temizliğiyle ünlü olan Japonya’da yüksek teknolojili yıkama üniteleri, ısıtmalı klozetler ve sıcak su imkanlarıyla biliniyor. Ünlü eleştirmen A.A. Gill, Japon tuvaletlerinin ferah kokusunu tarif ederken “Tuhaf bir şekilde bağımlılık yaratacı” ifadesini kullanmıştı.

Karnaval

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...