92 Kişi Taşıyan Rusya Savunma Bakanlığı’na Ait Uçak Düştü

Share

Rusya Savunma Bakanlığı’na ait olduğu belirtilen ve içinde 83 yolcu ve 8 mürettebat bulunan Tupolev Tu-154 tipi uçağın Karadeniz kıyısındaki Soçi’den kalktıktan sonra radardan kaybolduğu bildirildi. Yaklaşık bir saat sonra uçağın Karadeniz’e düştüğü açıklandı. Karadeniz’de uçağın enkazına ve yolcuların kişisel eşyalarına ulaşıldı. Bir yolcunun cesedine ulaşıldı.

Tu154

Kızıl Ordu Korosu da uçaktaydı

Uçakta sivil bulunmazken aralarında Kızıl Ordu Korosu’na mensup müzisyenler, gazeteciler ve askeri personelin de bulunduğu yaklaşık 91 kişi vardı.

Moskova’daki Chkalovsky Hava Üssü’nden kalkan uçağın yakıt ikmali içi Soçi’ye indiği ve son güzergahının Suriye’nin Lazkiye kenti olduğunu bildirildi.

Uçağın yerel saatle 05:20’de havalandığı ve kalkıştan 20 dakika sonra radardan kaybolduğu bildirildi. Görgü tanıkları uçak yükselirken düştüğünü belirtti.

“Kurtulmak mümkün değil”

Uçağın muhtemelen kalkışta kaza yaptığını ifade eden yetkililer, mürettebat ya da yolculardan kurtulan kimse olmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Enkaza ulaşıldı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun video-konferans yoluyla arama-kurtarma faaliyetlerini koordine ettiği öğrenildi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya lideri Vladimir Putin’in bilgilendirildiğini ve olayla ilgili gelişmeleri takip ettiğini ifade etti.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı uçağın enkazına Karadeniz’de ulaşıldığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre uçağın parçalarına kıyıdan 1.5 kilometre uzaklıkta rastlandığı belirtildi. Uçağın parçalarının Karadeniz’de 50 ila 70 metre derinlikte bulunduğu açıklandı. Yolcuların şahsi eşyalarına ulaşıldığı öğrenildi.

İnterfaks’a bilgi veren bir başka kaynak ise, kazanın, uçak yükselirken meydana geldiğini söyledi ve mürettebatın acil durum sinyali vermediğini aktardı.

İnceleme ekibi olay yerine ulaştı: Kim izin verdi?

Rus Soruşturma Komitesi, Rusya Savunma Bakanlığı’na ait uçağın Karadeniz’e düşmesinin ardından soruşturma başlattı. Komitenin temsilcisi Svetlana Petrenko, askeri uzmanların belgeleri ve Tu-154’ün Suriye’ye uçmasına izin veren kişilerin incelendiğini kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, kıyıya 6 km mesafede bir yolcunun cesedine ulaşıldığını bildirdi. Konaşenkov, “Rusya Savunma Bakanlığı’na ait Tu-154 uçağının düşmesi sonucunda hayatını kaybeden bir kişinin cesedine Soçi kıyı şeridinin 6 km açıklarında ulaşıldı. Ceset, arama-kurtarma gemisine alındı” dedi.

Uçakta bulunanların kim olduğu konusunda teyit beklediklerini de söyleyen Peskov, “Ancak şu an itibarıyla uçakta Aleksandrov Korosu’nun ve gazetecilerin olduğu biliniyor. Diğerleri için teyit bekliyoruz” dedi.

Uçakta bulunanların kim olduğu konusunda teyit beklediklerini de söyleyen Peskov, “Ancak şu an itibarıyla uçakta Aleksandrov Korosu’nun ve gazetecilerin olduğu biliniyor. Diğerleri için teyit bekliyoruz” dedi.

Rus NTV televizyonu, Tu-154 uçağında üç çalışanının bulunduğunu duyurdu. Açıklamaya göre düşen uçakta NTV muhabiri Mihail Lujnetskiy, kameraman Oleg Pestov ve ses operatörü Yevgeniy Tolstov vardı.

Zvezda televizyonu da üç çalışanının düşen Tu-154 tipi uçakta bulunduğunu açıkladı. Muhabir Pavel Obuhov, kameraman Aleksandr Suranov ve kameraman yardımcısı Valeriy Rjevskiy Suriye’ye giden uçakta yer alıyordu.

Tupolev TU-154 uçağı 2010’da gündeme gelmişti

Tupolev TU-154 tipi uçak kamuoyunun gündemine daha önce, Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczyński’nin ölümüyle gelmişti.

Polonya Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyeti taşıyan Tupolev-154 tipi uçak 10 Nisan 2010 tarihinde kalkışından kısa süre sonra düşmüş ve uçakta bulunan 96 kişiden kurtulan olmamıştı.

T24

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...