Mercedes-Benz E Serisi Coupé

Share

Mercedes’in merakla beklenen modeli E Serisi Coupé sonunda resmen tanıtıldı. Yeni motorun yanında E Serisi’nin büyüyen boyutlarını da segmente getiren otomobil dinamik bir görünüm sunuyor.

Mercedes-Benz E Serisi Coupé 1 (2)

Dışarıdan bakıldığında C Serisi Coupé ile E Serisi Sedan modellerinin bir karışımı gibi göründüğü söylenebilecek olan otomobilde farklı donanım seviyelerinde sunulan farklı tampon, ön panjur ve jant seçenekleri görünümü değiştiriyor. B sütunu bulunmayan otomobilide eskiden olduğu gibi üç parça yan cam kullanılmış.

Mercedes-Benz E Serisi Coupé 2

4.826 mm boya, 1.860 mm genişliğe ve 1.430 mm yüksekliğe sahip olan araç yerini aldığı modelden 123 mm daha uzun, 74 mm daha geniş ve 32 mm daha yüksek. Aks mesafesinin de 113 mm uzamayla 2.873 mm’ye ulaştığını belirten Mercedes çok daha geniş bir iç mekan sunuyor.

Mercedes-Benz E Serisi Coupé 3

İç mekanda genel olarak dört kapılı kardeşinin etkileri görülen otomobilde farklı döşeme ve kaplama seçenekleri ve iki adet tekli arka koltuk sunulurken havalandırma çıkışlarının jet motoru egzozları gibi görünmesi de E Serisi Coupé’nin farklılıkları arasında.

Mercedes-Benz E Serisi Coupé 4

Kaputu altında tanıdık motorlar kullanılan otomobilde görev yapan 2 litre hacimli Diesel ünite 194 beygir güç, 400 Nm tork üretebilirken aynı hacimli benzinli ünitenin 184 beygir güç, 300 Nm tork ve 245 beygir güç, 370 Nm tork üretebilen iki seçeneği sunulmuş.

3 litre hacimli v6 motor seçeneği 333 beygir güç, 480 Nm tork üretebilen E Serisi Coupé’nin bu versiyonu 4 tekerlekten çekiş sistemini standart olarak sunarken 9 ileri vitesli otomatik şanzıman bütün seçeneklerle birlikte standart olarak alınabiliyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...