Microsoft: Windows 10 Uyarılarını Abarttık

Share

Microsoft’un en yeni işletim sistemi windows 10 için, firmadan çok ilginç bir itiraf geldi. Microsoft’un CMO pozisyonunda görevli Chris Capossela, ücretsiz yükseltme sürecinde dozu kaçırdıklarını açıkladı.

windows10

Bilindiği üzere, Windows 10 işletim sistemi, hali hazırda lisanslı Windows 7 ve Windows 8 sürümlerine sahip olan kullanıcılara ücretsiz olarak dağıtılmış ve bu kullanıcılar hiç bir bedel ödemeden Windows işletim sistemlerini Windows 10 sürümüne yükseltmişti.

Bu süreçte, Microsoft cephesi kullacılara, Windows Update uygulaması yoluyla ve pop-up bildirilere sürekli olarak Windows 10 reklamı yapmış ve kullanıcıları ücretsiz yükseltme işlemine yönlendirmeye çalışmıştı. İşte bu süreçte fazlaca tepki çekilmiş ancak Microsoft cephesinden herhangi bir açıklama gelmemişti.

Beklenen açıklama ise Microsoft CMO’su Chris Capossela tarafından yapıldı. Capossela, ücretsiz yükseltme sürecinde, kullanıcıları fazlaca boğduklarını geç de olsa kabul etti. Gün içinde defalarca ekranda beliren bildiri ve mesajların kullanıcıları rahatsız etmiş olacağını kabul eden Capossela, zaman içinde bunun olumsuz yansımalarının da olduğunu belirtti.

Her ne kadar ücretsiz bir yükseltme bildirisi de olsa, kullanıcıların gün içinde defalarca aynı uyarıya denk gelmesi, bir miktar rahatsızlık yaratmıştır.

Uzunca bir süre Windows 7 ve Windows 8 lisanslı sürümleri için devam eden ücretsiz Windows 10 yükseltme programı ise bir süre önce son buldu.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...