Uzaylılardan Sinyal Mi Alındı?

Share

Bilim insanları uzak bir galaksiden altı anlamlı sinyal aldılar. O bölgeden 2012’den beri düzenli olarak sinyal geliyor olması soru işaretlerini güçlendirdi.

uzaylı

Uzaylılarla ilk temas kurulmuş olabilir mi?

Bilim insanlarının eğer uzayda başka yaşamlar varsa, sinyalleri bize neden ulaşmıyor sorusuna cevap da bulmuş olabilir.

Bilim insanları derin uzaydan, birbirini tekrarlayan 6 anlamlı sinyal aldıklarını duyurdular. Bu bölge bilim insanlarının gözetimi altındaydı çünkü 2012 yılından beri söz konusu bölgeden anlamlı sinyaller gelmeye devam ediyor.

4 yılda 17 benzer sinyal

Daha önce de 11 sinyal alan bilim insanları böylece dünya dışı bir medeniyete ait olduğu düşünülen 17 sinyale sahipler.

ABD’deki Green Bank teleskobu ile tespit edilen sinyallerin anlamını çözmek henüz mümkün değil ancak bu sinyallerin, doğal sebeplerle oluşan radyo sinyalleri olmasının çok küçük bir ihtimal olduğunun da altı çiziliyor.

Fast Radio Bursts (FRBs) olarak adlandırılan bu sinyallerin, doğal yollardan oluşamayacak kadar büyük ve odaklı enerjiye sahip sinyaller olduğu vurgulanırken, bilim insanları şimdi, başka bir galakside yaşayan ve bize sinyalleri oluşan muhtemel bir medeniyetin varlığını tartışmaya başladılar.

FRBs oluşumuna neden olabilecek doğal bir olayın ise iki nötron yıldızın çarpışıp kara delik oluşturması olabileceğinin de altı çiziliyor.

Kısacası, bu sinyallerin gerçekten başka bir medeniyete mi ait olduğunu yoksa kara delik oluşumundan mı çıktığını hiçbir zaman bilemeyeceğiz ama bilim dünyasının başka bir medeniyet ihtimalini tartışmaya başladığını da biliyoruz.

Shiftdelete

Umur Atay

1969 yılında Bursa'da doğan Umur Atay, ortaöğretime kadar severek yaşadığı kentinden, üniversite sebebiyle bir sabah İstanbul'da uyanarak ayrıldı. Makine mühendisliği eğitiminin ışığında seyrettiği otomotiv sektöründe harcadığı 25 yıldan fazla sürenin yıpratamadığı yaşamını şimdi çeşitli denemelerle yormaya çalışan Atay, evli ve iki çocuk babası.

You may also like...