Havalimanlarına Yalan Makinesi Geliyor

Share

San Diego Üniversitesi tarafından geliştirilen AVATAR isimli bu robot, havalimalarında yolcuların yalan söyleyip söylemediğini kontrol edecek.

yalan makinesi

Havalimanlarındaki güvenliğin sağlanması konusunda görevlilere yardım edecek robot, ilk olarak ABD, Birleşik Krallık ve Kanada da görev yapacak. Pasaport kontrol ya da check-in bölümü gibi kendisine ayrılan özel noktada yolcuları karşılayacak AVATAR, yolcularla iletişime geçip yalan söyleyip söylemediğini anlayacak.

Ülkeye niçin geldiklerini, kaç gün kalacaklarını, yanlarında silah veya uyuşturucu bulundurup bulundurmadıklarını soracak robot, yolcunun konuşması sırasındaki psikolojik değişimlerini, mimiklerini ve göz hareketlerini, terleme miktarlarını veya stres seviyelerini algılayabiliyor.

Geliştirilme aşamasında olan AVATAR’ın güvenliğin hassas olduğu havalimanlarına yerleştirileceği öngörülüyor.

Milliyet

Umur Atay

1969 yılında Bursa'da doğan Umur Atay, ortaöğretime kadar severek yaşadığı kentinden, üniversite sebebiyle bir sabah İstanbul'da uyanarak ayrıldı. Makine mühendisliği eğitiminin ışığında seyrettiği otomotiv sektöründe harcadığı 25 yıldan fazla sürenin yıpratamadığı yaşamını şimdi çeşitli denemelerle yormaya çalışan Atay, evli ve iki çocuk babası.

You may also like...