Mick Schumacher: Tek hedefim F1 Şampiyonu Olmak

Share

Yedi kez dünya şampiyonu Michael Schumacher’in oğlu Mick Schumacher, tek hedefinin Formula 1’de dünya şampiyonu olmak olduğunu söyledi.

mick-schumacher

Mick Schumacher 2015 ve 2016 yıllarında ADAC F4 ve İtalya F4 serilerinde yarışmış ve geçtiğimiz yıl her iki şampiyonayı da ikinci sırada tamamlamıştı.

Gösterdiği bu güçlü performanstan sonra 2017 için Avrupa F3 takımlarından Prema ile anlaşayan Alman pilot, Verstappen ve Stroll gibi isimlerin F1’e adım attığı Avrupa F3 serisinde yarışacak.

Hedefleriyle ilgili konuşan Schumacher “Her sürücü gibi ben de Formula 1 dünya şampiyonu olmak istiyorum.”

“Benim için bir sonraki adım F3 olacak fakat beklemenin zor olduğunu söyleyebilirim. 2017’nin büyük bir mücadele olacağını biliyorum ancak son haftalardaki testlerde aracın sürüşü oldukça eğlenceliydi.”

“Burada çok büyük isimler yarışıyor ve profesyonellik açısından bakarsak, Formula 1’e daha fazla benziyor ve dolayısıyla daha zor” dedi.

Ne zaman F1’e gireceği sorusuna Schumacher “Şu aşamada kendimi hazır hissettiğim zaman orada olacağım. Şu an sadece yarışmak istiyorum. Eğer doğru anın geldiğini düşünürsem, o zaman Formula 1’de olacağım” yanıtını verdi.

Daha önce annesinin soyadı olan Betsch’i kullanan ve artık Schumacher soyadıyla yarışan Mick “Bana olan ilgi çok fazla olsa da bununla yarışmak istiyorum ve önemli olan da bu” dedi.

Motorsport

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...