‘Hollyweed’e Hoş Geldiniz!

Share

Los Angeles’ın Hollywood bölgesindeki dünyaca meşhur ‘Hollywood’ yazısı kimliği belirsiz kişiler tarafından ‘yeni yıl şakası’ olarak ‘Hollyweed’ şeklinde değiştirildi.

Los Angeles Polis Departmanı’nca yapılan açıklamada değişikliğin Pazar gecesi 3:00 civarında yapıldığı ve ‘vandalizm’ olarak tanımlanan eylemi yapanların henüz tespit edilemediği belirtildi.

211ab51794794296a9510255b9330855

ABD medyasının aktardığına göre ancak gün ışıdığında fark edilen değişiklik görenleri gülümsetti. Sol’un aktardığına göre, Hollywood’u ziyaret eden turistler tabelanın değiştirilmiş hali önünde resim çektirme yarışına girdiler.

Hollywood sözcüğünün kökeni tam olarak bilinmese de ‘hauling wood’ (odun çekmek/taşımak) ifadesinin yanlış telaffuzundan geldiği iddia ediliyor. Tabeladaki wood (odun) sözcüğünün ‘ο’ harflerinin değiştirilmesiyle elde edilen ‘weed’ ise ot anlamına gelmekle birlikte argoda ve yaygın olarak ‘esrar’ anlamında kullanılıyor.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...