8 GB RAM’li Asus ZenFone AR Tanıtıldı

Share

Asus, CES 2017 etkinliği kapsamında hem sanal hem de arttırılmış gerçeklik desteğine sahip olan, 8 GB RAM’li Zenfone AR modelini duyurdu. İşte Asus Zenfone AR hakkında tüm detaylar!

ZenFone-AR-ZS571_front-and-back-930x465

Asus, Las Vegas’ta düzenlenen CES 2017 etkinliğinde sürpriz yaparak, yeni Zenfone AR akıllı telefon modelini duyurdu. Fuara damga vuran ürünlerden birisi olan Asus Zenfone AR, ilklerin telefonu olarak lanse edildi.

CES 2017’de duyurulacağı bilgisini daha önce sizlerle paylaştığımız Zenfone AR’ın, ilklerin telefonu olarak lanse edilmesi gayet normal.

Google’ın Daydream VR platformunu ve Tango’yu aynı anda destekleyen tek cihaz olma ünvanına sahip olan Zenfone AR, bu sayede sanal ve artırılmış gerçekliği bir arada sunuyor.

Asus Zenfone AR özellikleri!

5.7 inç büyüklüğündeki AMOLED ekranında QHD çözünürlük sunan Zenfone AR, Qualcomm’un yeni nesil Snapdragon 821 işlemcisinden ve Adreno 530 grafik biriminden gücünü alıyor.

8 GB RAM’e sahip dünyanın ilk akıllı telefonu olan Zenfone AR’da, 23 megapiksel çözünürlüğünde olan ve 4K video çekimi yapabilen Sony IMX318 sensörün kullanıldığı bir arka kamera yer alıyor.

Ayrıca, cihazın arka tarafında Tango platformunun gereksinimlerini karşılamak için hareket izleme ve derinlik algılama kamerası bulunuyor.

Tayvanlı şirket Android 7.0 Nougat ile piyasaya çıkacak olan ZenFone AR’da, aşırı ısınmayı önlemek için özel bir buhar soğutma Teknolojisini kullandıklarını belirtiyor.

Maalesef, Asus Zenfone AR hakkında bilinenler bunlar ile kısıtlı. Asus, 2017’nin ikinci çeyreğinde satışa çıkacak olan telefonun, tüm detaylarını açıklamadı.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...