Polis, Artık İnternet Kullanıcılarının Bilgilerine Doğrudan Ulaşacak

Share

Resmi Gazete’de yayınlanan yeni Kanun Hükmünde Kararname ile birlikte, artık polis internet abonelerinin kimlik bilgilerine ulaşabilecek. İşte 680 nolu KHK’nın detayları!

privacy photo

Son dönemde ülkemizde yaşanan hain terör saldırıları sonrasında, özellikle sosyal medya sitelerinde sahte hesaplar üzerinden terörü destekleyen paylaşımlar yapılmaya başlandı.

Emniyet tarafından paylaşılan e-posta adreslerine bu paylaşımlar hakkında yoğun şikayetler gelirken, polisin yetkisini artıran yeni bir adım atıldı.

Polis, sanal ortamda araştırma yapmaya yetkilidir!

Olağanüstü hal kapsamında Resmi Gazete’de yayınlanan 680 nolu KHK’da;

“Polis, sanal ortamda işlenen suçlarda, yetkili Cumhuriyet başsavcılığının tespiti amacıyla, internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşmaya, sanal ortamda araştırma yapmaya yetkilidir.

Erişim sağlayıcıları, yer sağlayıcıları ve içerik sağlayıcıları talep edilen bu bilgileri kolluğun bu suçlarla mücadele için oluşturduğu birimine bildirir” maddesi yer alıyor.

Yani, internet ortamında bir suç işlediğinizde internet hizmeti aldığınız firma, Emniyet yetkililerine kimlik bilgilerinizi vermek zorunda.

Ayrıca, 680 nolu KHK’da yer alan karar ile birlikte, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından verilen yayın yasağı kararına uymayan medya kuruluşları, 1 gün yayın durdurma ve ihlalin tekrarı halinde lisans iptaline kadar giden cezalar ile karşılacaklar.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...