10 Parmağında 10 Marifet: Boyd Holbrook

Share

Bazı insanların sanat için dünyaya geldiğini kanıtlayan 10 parmağında 10 marifet bir yıldız o. Narcos dizisinin yakışıklısı yetenekleriyle daha uzun süre adından söz ettirecek.

MARANGOZLUKTAN OYUNCULUĞA
Heykel, müzik, fotoğrafçılık ve oyunculuk derken sanatın neredeyse her alanına merak sarmış. Ancak Kentucky’de küçük bir kasabada geçen çocukluğunda bu yeteneklerini keşfedebileceği bir ortam yokmuş. Bu yüzden vaktinin çoğunu evleri boyayarak, heykel yaparak ve banjo çalarak geçiriyormuş.

Lisede çizim dersleri aldığı sırada oyuncu ve müzisyen Michael Shannon’la tanışmış. Shannon onun küçük bir tiyatroda marangoz olarak işe girmesine yardımcı olmuş. Bir gün yanına gelen bir kadın fotoğrafını çekip çekemeyeceğini sormuş ve Boyd bu teklifi kabul etmiş. Böylece New York’a taşınmış ve model olarak çalışmaya başlamış.

boyd-holbrook-spotlight

KAMERA ONU ÇOK SEVİYOR
Modellikten kazandığı parayı film ve senaryo eğitimine yatıran Boyd, bu süreçte beş kısa film çekmiş. Gus Van Sant’in Milk filminde kendisine şans vermesiyle kamera önündeki ilk büyük işine imza atmış. Şimdiyse Pablo Escobar’ın hayatını anlatan Narcos dizisinde polis memuru Steve Murphy’i canlandırıyor.

Boyd, buradaki oyunculuğuyla ilerleyen yıllarda adını çok daha fazla duyacağımızı göstermiş oldu. Hatta şimdiden Hugh Jackman’ın son kez Wolverine karakterine hayat vereceği Logan filminde yer alacağını duyurdu.

The Variety Shutterstock Sundance Portrait Studio, Park City, Utah, America - 25 Jan 2016

AYRILIK ÇANLARI ÇALDIĞINDA
Özel hayatı konusunda ser verip sır vermeyen Boyd, 2014 yılında Very Good Girls filminde tanıştığı Olsen ikizlerinin küçük kardeşi Elizabeth Olsen ile nişanlandı. Yaklaşık 10 ay sonra Olsen kameralara yüzüğü olmadan yakalandığında ilişkinin bittiği ortaya çıktı. Aradan geçen süre boyunca iki taraf da herhangi bir açıklama yapmasa da Boyd yakın zamanda bu ayrılığın onu çok yıprattığını söyledi.

Çünkü Olsen onu telefonla arayarak ilişkilerini bitirmişti hem de en yakın arkadaşı fotoğrafçı David Armstrong’un öldüğü gün. Bu zor günleri geride bırakan Boyd, o dönemde büyük bir depresyon atlattığını şimdiyse hayatına ve kariyerine kaldığı yerden devam ettiğini söylüyor.

54ec59ce-8096-4291-a127-468833448bb0

TAM ADI: Robert Boyd Holbrook.
DOĞUM YERİ VE TARİHİ: Kentucky, Amerika, 1 Eylül 1981.
ONU NEREDEN TANIYORUZ: Milk ve Gone Girl filmlerinden ve Narcos dizisinden.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...