Steve Jobs, iPhone’a Geri Tuşu Eklemek İstiyordu

Share

iPhone dendiğinde akla ilk olarak ikonik home tuşu geliyor. İlk iPhone’dan bu yana her iPhone’da home tuşu bulunuyor ve bu tuşun haricinde herhangi bir menü tuşuna yer verilmiyor.

Bir uygulamadan çıkmak için home tuşuna basmak gerekiyor veya ekranın sol üst köşesinden önceki uygulamaya geri dönülebiliyor. Fakat yeni ortaya çıkan bir bilgiye göre Steve Jobs’ın iPhone ile ilgili planı çok daha başkaymış. “The One Device: The Secret History of the iPhone” isimli kitapta yazanlara göre iPhone günümüzdekine göre çok daha farklı bir tasarımla gelebilirdi.

Kitapta belirtilenlere bakıldığında Steve Jobs’ın bugün birçok Android telefonda olduğu gibi iPhone da da geri dönüş tuşu istediği görülüyor. Diğer telefonların çok karmaşık bir yapıda olduğunu ve geri tuşunun da iPhone’u karmaşık bir hale getireceğini belirten 19 yıllık Apple arayüzü geliştiricisi Imran Chaudhri, bu konuda Steve Jobs ile bu konuda bir tartışmaya girdiğini ve bu tartışmadan galip ayrıldığını ifade ediyor.

Apple’ın bu yıl iPhone 8 ile birlikte cihazdaki tek tuş olarak yıllardır hayatımızda olan home tuşunu da emekliye ayırması bekleniyor.

Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...