10 Yıllık iPhone’un Satış İstatistiği

Share

İlk olarak 9 Ocak 2007 yılında tanıtılan iPhone’un geçmişten günüze satış rakamları paylaşıldı. 10’uncu yıl dönümünü kutlayan iPhone, geçmişten günümüze ne kadar ilerleme gösterdi?

iphones

iPhone bildiğiniz üzere bugün 10. yıl dönümünü kutluyor. 9 Ocak 2007 tarihinde ilk olarak tanıtılan iPhone, geçmişten günüze birçok modeli ile başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.

Dünyada birçok kullanıcı tarafından tercih edilen iPhone’nun 2007’den bu yana sürdürdüğü başarıyı belgeyen bir rapor yayımlandı.

Geçmişten günümüze iPhone’un satış rakamları!

Paylaşılan istatistiklere göre iPhone 2007’den bu yana ilk defa 2016 yılında satış rakamlarında düşüş yaşadığı görüyoruz. En iyi satış rakamlarına ise iPhone, 2015 yılında 231 milyon adet satarak ulaştı. Ayrıca ekran boyutunda da değişiklilik yapan iPhone kullanıcıların karşısına 4.7 ve 5.5 inç ekran boyutları lle, büyük ekran kullanan kullanıcıların da dikkatini çekerek satış rakamlarının yükselmesini sağladı.

apple-iphone-sales-and-other-stats

10’uncu yılına oldukça iddialı bir telefonla girmek isteyen Apple, çıkaracağı yeni telefonun OLED Teknolojisinden yararlanacağı tahmin ediliyor.

Düşen satış rakamlarını yeni telefonu ile yeniden yükseltemeyi hedefleyen Apple yetkilileri, kullanıcılara sunacağı yenilikler ile eskisi gibi satışların lehine dönmesini planlıyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...