Beyaz Saray’dan, Trump’ı Eleştiren Streep’e Destek

Share

Beyaz Saray, 74. Altın Küre Ödülleri töreninde ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ı eleştiren ünlü aktris Meryl Streep’i destekledi. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, “Bana bir ABD vatandaşının açık bir şekilde anayasanın 1. ek maddesini kullanma eylemi gibi gözüktü” dedi.

The 2016 Democratic National Convention

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, Streep’in konuşması konusunda sorulan soruya ABD anayasasının ifade özgürlüğünü garanti altına alan 1. ek maddesini (Haklar Bildirgesi 1. madde) hatırlatarak yanıt verdi.

‘STREEP, DERİNDEN İNANDIĞI MESAJINI SAYGILI ŞEKİLDE SUNDU’

Earnest, “O (Streep) açıkça derinden inandığı mesajını saygılı ve dikkatlice düşünülmüş bir şekilde sundu. Bu bana bir ABD vatandaşının tam olarak açık bir şekilde anayasanın 1. ek maddesini kullanma eylemi gibi gözüktü” dedi.

ABD anayasasının 1. ek maddesinde “Kongre, bir din kurumu onaylayan veya serbest ibadeti yasaklayan ya da ifade özgürlüğünü, basın özgürlüğünü kısıtlayan veya halkın barış içinde toplanma ve şikâyete neden olan bir halin düzeltilmesi için hükumetten talepte bulunma hakkını kısıtlayan herhangi bir yasa yapmayacaktır” deniliyor.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...