Deniz Kızları Plastikten Nefret Eder!

Share

Çevre sorunlarına olan duyarlılığı ve aktivist kimliğiyle öne çıkan fotoğrafçı Benjamin Von Wong, hayli ses getiren son çalışmasıyla dünyadaki plastik kirliliğinin vahim boyutlarına dikkat çekiyor. Von Wong, “Deniz Kızları Plastikten Nefret Eder” (Mermaids Hate Plastic) isimli projesi kapsamında tam 10.000 pet şişeden oluşan bir “plastik denizi” yarattı. Ardından deniz kızı gibi okyanuslar içinde hayal edebileceğimiz ve masalsı bir varlığı bu plastik denizine yerleştirdi.

benjamin-von-wong-pet-sise-denizi-fotograf-1

Benjamin Von Wong, yarattığı bu çarpıcı fotoğraflarla, sıkılıp üzerine kafa yormaya üşendiğimiz bir konuyu dikkat çekici hale getirmeyi başardı. Plastik denizinin oluşturulması için 10.000 adet pet şişenin kullanılmış olması ise rastgele bir seçim değil.

benjamin-von-wong-pet-sise-denizi-fotograf-3

İnsanların yılda ortalama 167 pet şişe kullandığı düşünüldüğünde 60 yaşındaki bir kişinin hayatı boyunca yaklaşık 10.000 pet şişeyle çevre kirliliğine katkıda bulunduğu ortaya çıkıyor.

benjamin-von-wong-pet-sise-denizi-fotograf-2

Genellikle fikirlerinin gerçekleştirilmek için fazla çılgın olduğunu başta fark edemediğini söyleyen sanatçı, “Deniz Kızları Plastikten Nefret Eder” projesi için büyük bir ekiple çalışmış. Şişelerin toplanıp temizlenmesinden, deniz kızlarının elbiselerini tasarlamaya kadar projenin tüm aşamalarında pek çok kişinin emeği var.

benjamin-von-wong-pet-sise-denizi-fotograf-4

benjamin-von-wong-pet-sise-denizi-fotograf-5

benjamin-von-wong-pet-sise-denizi-fotograf-7

benjamin-von-wong-pet-sise-denizi-fotograf-8

benjamin-von-wong-pet-sise-denizi-fotograf-10

nolm.us

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...