Modern Toplumun Renksiz Dünyasında Bir Çocuk

Share

Daniel Martínez Lara ve Rafa Cano Méndez ikilisinin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği 8 dakikalık kısa film Alike, metropol yaşamı içinde oğlunu doğru şekilde yetiştirmeye çalışan bir babanın hikayesini işliyor.

Fakat, çocuk için hangi yol doğru yol anlamına geliyor? Onun için belirlenmiş “doğru” yolu mu takip etmeli yoksa kendi yüzünü güldüren yolu mu?

17471361435877901665d983.58532939

Bu ikilemlerle birlikte Alike, sade dünyasında sürükleyici bir hikaye yaratıyor. 2015 yapımı film, iki yıl boyunca film festivallerini gezdikten sonra geçtiğimiz ay internetten izlenmeye de açıldı. Böylece festivallerde yakalayamamış kısa film severler de filme erişebildi.

Alike yapım süreciyle ilgili önemli bir not ise ücretsiz ve açık kaynaklı 3B modelleme yazılımı Blender kullanarak hazırlanması. Gezdiği festivallerden toplam 64 ödül alan Alike, bizlre açık kaynak yazılımların gücü ve etkisi konusunda da örnek teşkil ediyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...