Parfümünüz Sizin Hakkınızda Ne Söylüyor?

Share

Parfümler çoğu zaman en iyi hediye seçeneğidir.

Hele de size ilham verecek çok güçlü notalara sahipse. İşte bu kokular, tam da öyle!

Hayalperestlere

Şişedeki mesaj

Scent of a Dream, 100 USD, Charlotte Tilburry

ÖZELLİĞİ: Parfümün yaratıcısı Tilburry şöyle diyor: “Bu koku, romantizme davet ediyor.” Şişe tasarımının ortasında, aşk tanrısı Venüs ile ilişkilendirilen bakır bulunuyor.

AYRICALIĞI: Kesinlikle huzur veren bir koku. Şişe tasarımında, çakra diyagramında yer alan bir meditasyon pozundan ilham alındığı biliniyor. Vücudun seks, güç ve maneviyat barındıran enerji noktalarını simgeliyor. İçeriğindeki limon ve karabiber notaları özgüveni artırıyor ve güne enerjik başlamayı sağlıyor.

Lolitalara

Şişedeki mesaj

Miss Dior Absolutely Blooming, 94 USD, Dior

ÖZELLİĞİ: Efsane tasarımcı Christian Dior şişedeki renge vurgu yapıyor ve şöyle diyor: “Pembe mutluluğu sembolize ediyor. Ve notalarında bunun en güçlü sembolü olan gülü barındırıyor.”

AYRICALIĞI: Şişenin alt kısmında yer alan ve “houdstoot” adı verilen desen, 1950’den beri kullanılıyor. Bu desen, oldukça popüler bir motif olarak tekstilde de kullanılmaya da devam ediyor.

Şişedeki mesaj

Trendsetter’lara

Beaute Mon Paris, 70 USD, Yves Saint Laurent

ÖZELLİĞİ: Şişe tasarımında 1960 yılında yaratılan, bir kadının omuzlarında hayal edilen YSL smokin ceketinden ilham alınıyor.

AYRICALIĞI: Kadife kurdele, smokin ceketin maskülen tarafına vurgu yapıyor ve şişe tasarımdaki floral efekti hafif kırmaya yardımcı oluyor.

Patronlara

Stash SJP, 75 USD, Sarah Jessica Parker

ÖZELLİĞİ Sarah Jessica Parker, bu parfümün koklandığı zaman keskin bir his yaratmasını istediğini söylüyor. Renginde viskiden, şişesinde ise eski model bir kolonya şişesinden ilham alınıyor. Etiketi, üstünkörü yapıştırılmış bir elektrik bandını anımsatıyor.

AYRICALIĞI Kokuyu sıktığınız anda kendinizi çok daha güçlü ve kuralları olan biri gibi hissetmenizi sağlıyor. İddiayı ve üstünlüğü ortaya koymanın en özel yollarından biri…

Sosyal Kelebeklere

Gold Daisy Shine Edition, 105 USD, Marc Jacobs

ÖZELLİĞİ: Bu parfümün şişe tasarımı için düşündüğünüz gibi çiçeklerden ilham alınmamış. Hatta parfüm çiçek de kokmuyor! İlhamını Jacobs’sın favori karakteri olan Great Gatsby’deki “Daisy Buchanan”dan alıyor.

AYRICALIĞI: Her ne kadar çiçekli bir koku beklense de, parfümde çilek ve menekşe notaları baskın şekilde hissediliyor.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...