Nintendo Switch 300 Dolar

Share

Nintendo’nun Ekim ayında tanıttığı biraz tablet, biraz taşınabilir, biraz konsol oyun cihazı Switch’e dair detaylı bilgiler gelmeye başladı. Yapılan açıklamaya göre Switch, 3 Mart’tan itibaren satışa sunulacak ve tanesi 300 Dolar‘dan (yaklaşık bin 150 Lira) fiyatlandırılacak.

Nintendo ayrıca Switch için ücretli bir çevrimiçi hizmet de sunacak. Bu servis 2017’nin ilerleyen dönemlerinde, deneme sürümü ücreti ile kullanıma sunulacak.

Eskiden bazı ürünlerini sadece Japonya pazarına sunan Nintendo, yeni sistemde herhangi bir bölge kısıtlaması olmayacağını açıkladı.

Cihazın pil ömrünün 2,5 ila 6 saat arasında olduğu ve USB-C ile şarj edileceği ifade ediliyor. Nintendo cihazın ayrıca taşınabilir batarya aksesuarları olacağını ve yoldayken de şarj edilebileceğini belirtiyor.

Joy-con deneyimi

Yeni kumanda kollarının adı Joy-con olarak açıklandı. Birleşik bir şekilde klasik bir kontrol cihazı gibi kullanılabilen Joy-con, ikiye bölünerek, iki oyuncunun aynı anda oyun oynamasına da imkan veriyor. Kumanda kolunun farklı renk seçenekleri ile sunulacağı belirtiliyor.

Joy-con ayrıca pek çok özelliği de bünyesinde barındırıyor. Hareketle kontrol, kızılötesi sensör ve dokunmatik geri bildirim bunlardan bazıları. Ekrana bakmadan, sadece Joy-con kullanarak rakibinizle karşılaşabileceğiniz (Düello yapmak gibi) iki kişilik oyunlar da Switch ile birlikte gelecekler arasında.

Beklenen oyunlar

Kumanda kolunun tamamının tek bir kişide bulunmasını gerektiren bazı oyunlar ise robotik boks oyunu Arms ve merakla beklenen Splatoon 2. Ayrıca Super Mario Odyssey adlı, kum havuzu tarzında bir oyun da Switch ile birlikte piyasaya sürülecek.

RPG (rol yapma oyunu) sevenler için Xenoblade Chronicles 2 ve Fire Emblem Warriors gibi oyunlar da Switch tanıtımında yer aldı. Nintendo, ilk etapta 80 oyunun Switch ile oynanabileceğini belirtti. Ayrıca Bethesda’nın Skyrim’i, EA Sports’un da FIFA’yı Switch için hazırladığı gelen bilgiler arasında.

Ve son olarak… Zelda. Nintendo’nun tanıtımın sonuna sakladığı Zelda: Breath of the Wild, 3 Mart itibarıyla piyasaya sürülecek.

Cnet, Dünya Halleri

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...