iPhone 8 Suya Daha Dayanıklı Olabilir

Share

iPhone 8’in özellikleri ile ilgili bir iddia daha ortaya atıldı. Asya kökenli kaynaklara göre yeni iPhone’un su direnç gücü artacak.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın suya dayanıklı olma özellikleri Apple’ın Eylül ayından beri amiral gemilerini pazarlarken kullandığı iyi bir reklam aracı. IP67 sertifikasına sahip iki telefon da 1 metre suda 30 dakika kalabiliyor.

iPhone 8 için IP68 iddiası

iPhone 7 serisinde yer alan suya ve toza dayanıklılık özelliği şu anda bir akıllı telefonun sahip olabileceği en iyi su ve toz direncinin bir adım gerisinde. Yapılan testlerde her kadar IP67 sertifikasında belirtilen değerlerden çok daha iyi sonuçlar verse bile şu anda suya karşı en dayanıklı akıllı telefonlar diyince akla ilk gelenlerden biri IP68 sertifikalı Samsung Galaxy S7.

Galaxy S7, 1.5 metre suda 30 dakikaya kadar su geçirmiyor. Kore Heald sitesi, Apple’ın iPhone 7 ile getirdiği su geçirmezlik özelliğini iPhone 8 ile bir adım ileriye taşımak istediğini iddia ediyor. Apple’ın iPhone 6s ile başlayan suya dirençli iPhone çalışmalarını düşünürsek bu iddianın doğru olma ihtimali yüksek.

Bu yıl iPhone’un 10.yılı olması sebebiyle yeni iPhone’dan beklentiler yüksek. Suya dayanıklılığın artması dışında kavisli OLED ekran, cam tasarım, paslanmaz çelik kasa ve kablosuz şarj öne çıkan özellikler. Ayrıca Apple’ın aldığı patentten yola çıkılarak ortaya atılan sensörlerin, kameranın ve parmak izi okuyucunun ekrana monte edileceği bir ön panel iddiası da mevcut.

Shiftdelete

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...