Kırgızistan’da Türk Kargo Uçağı Düştü

Share

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Manas Havalimanı yakınlarında yerleşim yerlerinin üzerine bir Türk şirkete ait kargo uçağı düştü.

Kazada ikisi pilot dört mürettebat yaşamını yitirirken Kırgızistan hükümeti de uçağın üzerine düştüğü binada yaşamını yitirenler olduğunu, kaza yerinde en az 15 cansız bedene ulaştıklarını duyurdu.

Haber ajansları Reuters uçağın 15 binaya hasar verip en az 20 kişiyi öldürdüğünü yazarken AFP ise en az 32 kişinin öldüğünü duyurdu.

Evlerde yaşamını yitirenlerin 6’sının çocuk olduğu açıklanırken Kırgız basın kuruluşu AKIpress’e göre kazada 6 kişi de yaralandı.

Türkiye saatiyle 04.45’te düşen ACT Havayolları’na ait Boeing 747 tipi uçak, Hong Kong’dan kalkmıştı.

Türk Hava Yolları Basın müşaviri Yahya Üstün, bazı basın kuruluşlarında yer alan bilgilerin aksine düşen uçağın Türk Hava Yolları’na ait Turkish Cargo uçağı olmadığını, ACT Havayolları’nın uçağı olduğunu söyledi.

Üstün, ACT Havayolları mürettebatıyla gerçekleştirilen uçuşta Türk Hava Yolları’na ait kargonun taşındığı bilgisini verdi.

Kırgız basınına konuşan yetkililer uçağın, Bişkek merkezine 25 kilometre uzakta bulunan havalimanı çevresinde kötü hava koşulları olduğunu ve uçağın düşmesinde bunun da etkisinin olabileceğini söyledi.

BBC

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...