Köy Halkı iPhone 7 Plus’a Poz Verdi

Share

Apple’ın iPhone 7 Plus için hazırladığı reklam filmi, 8 Ocak’taki Golden Globe Ödül Töreni’nde ilk kez yayına girdi. iPhone 7 Plus’a iOS 10.1 ile eklenen portre fotoğraf modu özelliklerini tanıtan film; “Take Mine” adını taşıyor. Filmde, Yunanistan’ın bir köyüne büyükannesini ziyarete gelen genç bir kızın iPhone’un köy halkı tarafından heyecanla karşılanması anlatılıyor.

nine

Bana hafiften “Mamma Mia” müzikalini çağrıştıran reklam filmi, genç bir kızın Yunanistan’da bir sahil köyüne gelmesi ve büyükannesi tarafından özlemle karşılanmasıyla açılıyor. Biraz hasret giderdikten sonra kızımız iPhone 7 Plus’ını çıkarıp büyükannesinin fotoğrafını çekiyor.

Büyükanne fotoğrafın kalitesine ve alan derinliğine bayılıyor ve böylece bütün köy ahalisi “Beni çek! Beni çek!” diyerek kızın önünde fotoğraf sırasına giriyor. iPhone 7 Plus’ın fotoğraf becerileri bir anlamda köyde “viral” olarak yayılıyor denebilir.

Film, pek çok kaynakta “Ne yani, bu insanlar hayatlarında hiç akıllı telefon görmemiş mi?” türünden eleştirilere maruz kalsa da, ülkemiz için aslında tanıdık kareler içeriyor. Genel havasıyla da tatlı ve eğlenceli bir film.

Görüntüler, oyunculuk, kast muazzam… Üstelik film, iPhone 7 Plus’ı tanıtmanın ötesinde Yunanistan’a da bir tanıtım desteği veriyor denebilir çünkü film neredeyse bir Yunanistan turizm filmi gibi, insanın kesinlikle gidesi geliyor.

Kızın çektiği portre fotoğrafları da hakikaten başarılı, filmde gösterilen fotoğraflar DSLR makineyle çekilmiş gibi, dolayısıyla alan derinliği özelliği oldukça iyi tanıtılmış.

Filmde Bezos Hawaiian Orchestra’nın “Pame sti Honolulu” şarkısı kullanılmış. Tabii ki şarkı iTunes üzerinden satın alınabiliyor. Müziğiyle meşhur Yunanistan’da geçen bir film için neden Hawaii’nin bağrından etnik müzik yapan bir orkestra kullanılmış, orası biraz soru işareti ama olsun. Küreselleşme diyelim.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...