HTC 10 Hayal Kırıklığı Yarattı

Share

HTC 10 cephesinden ilk satış bilgisi geldi. HTC 10 dünyanın en büyük pazarı Çin’de elde ettiği ön sipariş rakamıyla hayal kırıklığı yarattı. Telefon önümüzdeki günlerde Türkiye’de satışa sunulacak.

HTC’nin çiçeği burnunda yeni tepe modeli HTC 10 yavaş yavaş dünya piyasalarında boy göstermeye başladı. 2.999 lira fiyatla Türkiye’ye giriş yapacak telefonun ilk gelen satış bilgileri HTC cephesinde moralleri alt üst edebilir.

Focus Taiwan tarafından yayınlanan rapora göre HTC 10, mobil dünyasının en büyük pazarı Çin’de 25 Nisan’dan bu yana ön sipariş alıyor.

HTC, Çin’de Şoku Yaşadı

Telefon Çin’in iki büyük çevrimiçi mağazasında bugüne dek sadece 251 ön sipariş aldı. Söz konusu rakam hayal kırıklığı olarak değerlendirilebilir.

Raporda Çin’li kullanıcıların HTC 10’a ilgisiz kalmasında telefona güç veren işlemcinin önemli bir etken olduğu dile getiriliyor.

16-05/06/pme_packshot_gray-front-1.jpg

Amerika fiyatı 768 dolar olan HTC 10, Çin’de 584 dolardan satılıyor. Ancak arada ciddi bir donanım farkının olduğunu yeri gelmişken belirtelim.

Düşük Satışlarının Nedeni Snapdragon 652

Amerika’da satışa sunulan HTC 10’da Snapdragon 820, Çin’deki modelde ise Snapdragon 652 işlemcisi kullanılıyor.

Çin’deki ön sipariş süreci 8 Mayıs’a kadar devam edecek. Bir gün sonra ise resmi satışlar başlayacak. Şu ana dek elde edilen düşük satışlar HTC’nin Çin pazarındaki satış kaygısını ciddi anlamda artırmıştır.

Başarısız satışlar HTC’nin hem Tayvan hem de Çin’deki hisselerinde düşüşe neden olurken; şirketin sanal gerçeklik dünyasına ve diğer teknolojilere odaklanmak için yeni bir şirket kuracağı gelen haberler arasında.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...