‘Nazım’ı Mezarında Rahat Bırakalım’

Share

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, “Nazım Hikmet’in mezarının Türkiye’de olmasını arzu ediyoruz” sözlerini değerlendiren Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) Nazım Hikmet Anma Komitesi Başkanı Ali Galip Savaşır, “Nazım’ı mezarında rahat bırakalım” dedi.

maxresdefault

Sputnik’e konuşan Savaşır, “Biz Nazım’ın mezarının burada kalmasından yanayız. Türkiye’deki tüm Nazım dostları ve yakınları da bu görüşte. Bu ülke toprakları sağlığında Nazım’ı önemsemiş ve değer vermiş. Sağlığında çektirdiğimiz yeter. Nazım’ı mezarında rahat bırakalım” ifadelerini kullandı.

RTİB Başkanı Naki Karaaslan da, “Nazım burada mutlu. Ama bir özlemi de Türkiye’de çınar ağacının altındaki toprakta yatması. Zamanında Moskova ona sahip çıktı” dedi.

Nazım Hikmet’in eşi Vera Tulyakova’nın kızı Anna Stepanova da Sputnik’e yaptığı açıklamada, “Bu konuyu yorumlamak bile istemiyorum” diye tepki gösterdi. Bakan Bozdağ açıklamasında, “Nazım Hikmet’in mezarının Türkiye’de olmasını biz de arzu ederiz, bunda hükümet olarak herhangi bir sorunumuz yok. Ancak mirasçıları mezarın Moskova’da kalması yönünde bir irade ortaya koydu. O yüzden şu anda Türkiye’de değil. Eğer arzu ederlerse mirasçıları onu elbette Türkiye’ye getiririz; bundan da memnuniyet duyarız” ifadelerini kullanmıştı.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...